Hey! STIP komt uit mijn kieswijzer!

Gefeliciteerd! Misschien was het even schrikken. Maar wees niet bang. Je bent niet alleen. STIP is de tweede partij van Delft en dat zijn we niet zomaar. Met een stem op STIP help je Delft leuker, groener en innovatiever te maken. Hier 5 tips om van de schrik bij te komen.

untitled CB 00707

Tip 1: Voor alles is een eerste keer

Onze eerste keer was in 1994. Toen kregen we 1 zetel in de raad. In 1998 kwamen we in de coalitie. Met 6 van de 39 zetels zitten we nu op ons hoogtepunt. STIP is uitgegroeid tot een stabiele, progressieve stem in de Delftse politiek. Bas Vollebregt is onze wethouder, en heeft de portefeuilles economie, cultuur, grondzaken en vastgoed.

Tip 2: We zijn de grootste lokale partij

We zijn een partij voor de toekomst, door de toekomst. Onze enthousiaste technische raadsleden geven een frisse blik op Delft. Doordat STIP los staat van een landelijke of Europese fractie vinden we pragmatische nieuwe oplossingen. Oplossingen speciaal voor Delft.

Tip 3: Grijs maakt niet wijs

In een partij die volledig bestaat uit jongeren kunnen jongeren makkelijker inbreng geven die ook echt serieus wordt genomen. Er zijn immers geen lang zittende fractievoorzitters met veel meer ervaring en politiek ‘gewicht’ die je onder de tafel praten. Zo hebben jongeren dus echt een ongefilterde stem.” En dat werkt! Onze enthousiaste raadsleden boeken stuk voor stuk successen op tal van onderwerpen.

De politiek wordt vaak verweten puur aan de korte termijn te denken. Jongeren moeten wel aan de toekomst denken. Dat is hun toekomst. Daarom durft STIP echt stappen te zetten op bijvoorbeeld de energietransitie.

Tip 4: Niet alle vooroordelen over ons zijn waar

STIP wordt vaak weggezet als studentenpartij. STIP is veel meer dan een studentenpartij. We zetten ons al jaren in voor heel de stad. Heel Delft, nee, heel Nederland heeft er baat bij als we van Delft een groene, innovatieve en culturele parel in de randstad maken.

Soms worden we uitgemaakt voor ‘feestpartij’ van Delft. Dat klopt. Geen partij is zo leuk als wij. Wil je betrokken raken of lid worden? Kijk hier!

Tip 5: Stemmen is geheim

Dus niemand hoeft erachter te komen. Behalve de Russen, Chinezen of Amerikanen misschien… Je kan op ons rekenen om dat te voorkomen. Samen met de PiratenPartij Delft letten we goed op hoe de gemeente omgaat met jouw data. Een aantal voorbeelden van wat we met hun bereikte zijn: het initiatiefvoorstel ‘Delftse principes voor digitale soevereiniteit’, het opstellen van het responsible disclosure beleid en schriftelijke vragen over de inzet van omstreden camera’s.

Meer weten?

Wil je meer weten? Of heb je een specifieke vraag waar je mee zit? Of wil je gewoon heel graag een compliment geven? Neem contact op met Rick van den Brink!