Ook de gemeente bespaart energie

Alle Delftenaren voelen het in de portemonnee: de energiecrisis. Energie is schaars, energie is duur. Iedereen krijgt daarom de oproep om te besparen. STIP vindt dat de gemeente het goede voorbeeld moet geven en Delftenaren moet inspireren om te gaan besparen. We dienden een actuele motie in. Meer weten over onze oproep? Lees dan verder!

Energie

Energiecrisis en energietoeslag

De energiecrisis raakt iedereen. Veel mensen in Delft hebben het moeilijk. Eerder kwam de Delftse raad onze inwoners al tegemoet. Daarnaast stelde STIP voor om de compensaties ook beschikbaar te maken voor studenten. Dat is nu niet het geval. Hier lees je er meer over. Bij de bespreking van de armoedenota spreekt de raad hier opnieuw over. Wil je daarover meedenken? Neem dan contact op met Jip Enthoven.

Besparen, besparen, besparen

Naast het voorkomen en aanpakken van energiearmoede is het belangrijk dat iedereen energie bespaart. Het Rijk roept iedereen hier al langer toe op met de campagne: ‘Zet ook de knop om’. STIP vindt dat de gemeente Delft ook een duit in het zakje hoort te doen. Veel anderen gemeenten hebben al van alles verzonnen om energie te besparen. Zo zet Nijmegen de thermosstaat in gemeentelijke panden een graadje lager. Kiest Den Haag voor kouder zwembadwater, ledlampen en minder sfeerverlichting. En zet de gemeente De Bilt de schijnwerpers op het gemeentehuis uit. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Echter: Alle kleine beetjes helpen. Maar wat doet de gemeente Delft?

Energie besparen, begint bij jezelf

STIP constateerde dat Delft zelf ook meer kon doen. Door als gemeente zelf te besparen, slaan we twee vliegen in één klap. We besparen energie én geven het goede voorbeeld om zo Delftenaren te inspireren ook zuinig te zijn met energie. STIP diende een motie in die opdroeg om als gemeente te kijken wat we nog meer kunnen doen. Alle partijen, behalve de SP, dienden de motie mee in. Aan het eind van de winter weet de raad meer over wat de motie teweeg heeft gebracht. We zijn benieuwd! Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Voor STIP staat duurzaamheid altijd op 1. Door vandaag te investeren, zijn we problemen van morgen voor. Mocht je geïnspireerd zijn door dit artikel of gewoon iets kwijt wilt over duurzaamheid, contacteer dan de portefeuille Duurzaamheid van STIP!