Dit wil STIP met 7,8 miljoen voor het kabeldistrict

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maakte 10 september bekend dat er een 290 miljoen euro vrijkomt voor het realiseren van ruim 51.000 woningen.

DSC01497

Wat betekent dit voor Delft?

Ook de aanvraag van de gemeente Delft voor het project Kabeldistrict in Schieoevers is goedgekeurd. Hiermee komt! ruim 7,8 miljoen beschikbaar voor de gebiedsontwikkeling. De financiële bijdrage vanuit het ministerie is belangrijk voor de realisatie van sociale woningbouw, studentenhuisvesting en betaalbare bedrijfsruimte in de nieuwe duurzame wijk van Delft. Er wordt vanuit het college hard gewerkt om het Kabeldistrict tot een mooi gebied te maken en daar is STIP trots op.

Wat te doen met 7,8 miljoen?

STIP ziet graag dat het geld voor het realiseren van studentenhuisvesting ten goede komt voor het welzijn van de student. Steeds meer studenten ervaren een hoge mate van eenzaamheid. Daarom vindt STIP het essentieel dat er genoeg onzelfstandige studentenhuisvesting bijgebouwd wordt.

Daarbij stond in de anterieure overeenkomst dat er slechts op 10% van de grond bedrijven worden gerealiseerd. STIP ziet graag dat de gelden van het rijk ook worden gebruikt om weer naar de ambitie van 30% bedrijfsruimte toe te werken. Extra bedrijfsruimte hoeft echter niet minder woningen te betekenen. STIP staat achter nieuwe woonvormen met bijvoorbeeld een innovatief bedrijf of lunchroom in de plint met woningen in de verdiepingen erboven. Zo houden we de buurt levendig en divers.

Kabeldistrict

Heb jij toffe ideeën voor het kabeldistrict? Stuur een mail naar i.o.deboer@stipdelft.nl