STIP zoekt nieuwe mensen!

STIP is op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022! Om de komende jaren net zo succesvol te zijn als de afgelopen tijd, hebben we nieuwe enthousiaste mensen nodig. Lijkt het jou tof om leiding te geven aan een campagne met ruim 50 deelnemers of om na de verkiezingen de stad te besturen? Lees dan verder!

DSC 0245-3 (1)

Wat is STIP?

Studenten Techniek In Politiek (STIP) is een gemeenteraadspartij in Delft. Met 6 zetels is STIP de op één na grootste partij in Delft. STIP bestaat al 27 jaar, waarvan we al 20 jaar in de coalitie zitten en een wethouder mogen leveren. Vanuit de gemeenteraad hebben we er deze periode onder andere voor gezorgd dat de winkels voortaan ook op zondag tot 22:00 openblijven, er een routekaart komt om 2500 studentenwoningen voor 2026 bij te bouwen en dat we voldoende geld vrijmaken om onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Wil je meer weten over STIP bekijk dan onze andere nieuwsberichten en verkiezingsprogramma.

Campagnebestuur

Eens in de 4 jaar kleurt STIP de stad geel. De 50 mensen op de kieslijst, het campagne bestuur en andere vrijwilligers trekken dan een maand lang de stad in om mensen te overtuigen op STIP te stemmen. Met ludieke acties, elevator pitches en heel wat flyers laten we aan mensen zien wat we voor Delft hebben bereikt en waar we ons de komende periode voor in willen zetten. Het campagne bestuur geeft met zijn zessen leiding aan deze enorme operatie. Ben je benieuwd hoe de eerste campagne van STIP er uit zag? Bekijk dan dit filmpje!

Lijkt het jou tof om campagnebestuur te doen? Meld je hier aan voor de interesse borrel op 9 februari en stuur voor 19 februari een mail naar bestuur@stipdelft.nl met je CV en een motivatiebrief van één pagina.

De kieslijst

Als gemeenteraadslid mag je STIP vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Gezamenlijk met de rest van de gemeenteraad vorm je het belangrijkste bestuursorgaan van de stad Delft, met ruim 100.000 inwoners en een jaarlijkse begroting van €390 miljoen. Jij bent de baas van de stad. Door in debat te treden met andere partijen en wethouders stuur jij de stad de juiste kant op.

Om namens STIP raadslid te worden moet je verkiesbaar zijn geweest en dus op de kieslijst hebben gestaan. Als zogenoemde “lijster” help je mee in de campagne voor verkiezingen in maart 2022. De sollicitaties voor de kieslijst zullen in maart van start gaan. Ben je geïnteresseerd in een plekje op de kieslijst en wil je op de hoogte worden gehouden van interesseborrels? Laat het de fractie weten via fractie@stipdelft.nl.

Wil je meer weten?

Waarschijnlijk zit je nadat je dit gelezen hebt nog met veel vragen. Daarom hebben we een uitgebreid informatie boekje voor je klaarliggen. Stuur ons een mail of whatsapp berichtje om het boekje te ontvangen. Hopelijk tot snel!