STIP pleit voor een goed skatepark in Delft!

STIP ziet graag dat het skatepark de Middenberm wordt vernieuwd. Gisteravond hebben wij bij de bespreking over de Investeringsagenda Sportaccommodaties en het Uitvoeringsplan Sport in de commissievergadering aandacht gevraagd voor het skatepark. Het huidige skatepark is aan vervanging toe.

DSC01667

Kim op het verouderde skatepark

Wat vindt STIP?

Een skatepark zorgt voor een community, mensen van allerlei verschillende leeftijden en achtergronden komen er samen. Het is een hele toegankelijke sport omdat je niet lid hoeft te worden van een sportvereniging en het dus niet veel kost, je hebt alleen een skateboard nodig. Het skaten zorgt daarbij ook voor een cultuur om het skaten heen, waarbij op jonge leeftijd wordt geëxperimenteerd met film, fotografie en muziek. Het is voor jongeren een plek waar ze zich veilig voelen.

Het huidige skatepark is toe aan vernieuwing. Het asfalt is versleten en de objecten zijn glad. Hierdoor kom je op een skateboard überhaupt niet goed vooruit. De objecten zijn niet meer van deze tijd en als je valt op de skatebaan zal je er grote schaafwonden aan over houden. Dit weerhoudt veel mensen ervan om te gaan skaten. De culturele broedplaats die het skatepark ooit was, is niet meer. STIP vindt dat het tijd is om het skatepark goed aan te pakken zodat er weer jarenlang met veel plezier geskatet kan worden.

Wat gaat er nu gebeuren?

Een onafhankelijke instantie gaat in overleg met de gebruikers de veiligheidsnormen van skatepark De Middenberm inspecteren. Daarnaast zei de wethouder dat in de buurt van station Delft Campus wordt gekeken naar een mogelijke plek voor een nieuw skatepark. STIP is blij dat de wethouder met het skatepark aan de slag gaat. Wij hebben het stuk mee terug genomen naar de fractie om te kijken of er een lange termijn plan voor het skatepark in Delft kan komen. We zullen het onderwerp sport daarom in de raadsvergadering van donderdag 19 december bespreken.

Heb jij een vraag over skaten in Delft of wil jij meedenken over sport? Neem contact op met Kim Bosch.