STIP kleurt Delft één week lang rood geel!

In de week van maandag 13 februari kleurt STIP Delft een week lang rood geel door campagne te voeren door de hele stad. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de speerpunten van STIP en blijven wij zichtbaar binnen de stad.

Bakfiets in de krant 3

STIP vindt het belangrijk om niet enkel rond de verkiezingsperiode maar ook daarbuiten actief de stad in te gaan en het gesprek aan te gaan met bewoners van Delft. Zo zal iedere dag gedurende de week in teken staan van één van de standpunten van STIP en hopen wij heel Delft duidelijk te maken wat de visie van STIP op de stad is. Lees hieronder welke invulling de verschillende dagen gedurende week zullen gaan krijgen.

Samen opwarmen met chocolademelk

De eerste actie op maandag 13 februari zal bestaan uit het uitdelen van warme chocolademelk. Door chocolademelk uit te delen hopen wij mensen te verbinden en te stimuleren om samen met elkaar van onze bruisende stad te genieten. Een onontkoombaar element van een bruisende stad vormt in onze ogen cultuur, dit brengt immers mensen in gesprek, verbindt en maakt Delft een mooie stad om trots op te zijn! Door de vele bezuinigingen staat het cultuuraanbod in Delft er echter slecht voor. STIP vindt het daarom ook belangrijk om het culturele aanbod in Delft op pijl te houden door ruimte te bieden voor nieuwe initiatieven en evenementen.

Valentijnsdag/Liefde voor iedereen

Op 14 februari zullen wij actie voeren in het teken van valentijnsdag, daarom gaan wij rood gele tulpen en condooms uitdelen in de stad. STIP vindt het belangrijk om naar elkaar om te kijken en elkaar wat liefde te geven. Seks is een belangrijk onderdeel van het leven. Daarom moet er op verschillende plekken aandacht voor seksuele vorming en gezondheid zijn. Denk hierbij aan de jeugdzorg, het sportbeleid of het jongerenwerk. Ook vindt STIP dat er meer aandacht moet naar diversiteit, seksueel plezier, gelijkwaardigheid en respect voor wensen en grenzen in de voorlichting omtrent seksualiteit. Daarnaast vindt STIP het belangrijk dat iedereen veilig seks kan hebben, ongeacht iemands zijn of haar financiële middelen.

De fiets op 1

De volgende dag gaat STIP gerecyclede zadelhoesjes uitdelen om mensen te stimuleren vaker de fiets te pakken. Een kleine inkopper: iedereen weet dat het gezonder en beter voor het milieu is om de fiets te pakken, maar daarnaast is het ook een vriendelijkere oplossing voor de ruimtelijke inrichting van Delft. De ruimte in Delft is immers beperkt terwijl de stad de komende jaren toch zal groeien in aantal inwoners. Daarom zet STIP zich in voor veiliger verkeer, infrastructuur, meer ruimte voor de fiets en hoogwaardig openbaar vervoer.

Moestuinzaadjes

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de toekomst van onze samenleving en de toekomst van de volgende generatie. Om duurzaamheid meer onder de aandacht te brengen gaan wij donderdag 16 februari moestuinzaadjes uitdelen, zo kan iedereen zijn eigen moestuin beginnen en hoopt STIP mensen te inspireren duurzame initiatieven op te zetten. STIP zet zich in voor een schonere, duurzame en groenere toekomst! Wij beginnen bij de bron en brengen de CO2 uitstoot zo snel mogelijk naar nul, we richten de stad in op extremer weer en we zetten een energie revolutie in gang. Hoe? Met Delftse kennis!

STIP woonhuis

Wij sluiten de week af met onze grootste actie, namelijk het plaatsen van een STIP woonhuis midden op de markt van Delft. Eén ander belangrijk standpunt van STIP staat in het teken van bouwen voor de toekomst. Delft is een fantastische stad om in te wonen, echter is het door de huidige problematiek op de woningmarkt vaak lastig voor starters en jongeren om aan een goede woning te komen. STIP zet zich in voor jongeren en starters door de doorstroom binnen de woningmarkt te vergemakkelijken en (zelfstandige en onzelfstandige) woningen bij te bouwen. Hierbij zijn wij niet bang om in de hoogte te bouwen!

Kortom het belooft een geslaagde week te worden, waarin STIP goed haar visie duidelijk zal maken omtrent Delft. Nog meer weten waarvoor STIP zich inzet? Zie dan onze speerpunten en verkiezingsprogramma of vraag het aan de fractie!