STIP-fractie verandert van samenstelling

In de raadsvergadering van 28 november zullen Ida de Boer en Rick van den Brink geïnstalleerd worden als raadsleden voor STIP. Ze nemen het stokje over van Sybren van der Velde en Twan de Nijs nadat zij zich 3 jaar hebben ingezet voor de Delftse raad.

P1020715(1)

De nieuwe samenstelling van de STIP fractie vanaf eind november.

“In de afgelopen drie jaar heb ik ontzettend veel geleerd en heb ik me in kunnen zetten voor een betere afvalinzameling, meer ruimte voor de fiets en gemeentelijke financiën met ruimte voor investeringen. Na deze periode zal ik nu het stokje doorgeven aan een lichting die er met net zo veel nieuwe energie in gaat.” Aldus Twan de Nijs: “Ik zal me blijven inzetten voor STIP en de stad, maar kan me op deze manier ook weer volop focussen op mijn studie werktuigbouwkunde aan de TU Delft.”

Ida de Boer en Rick van den Brink lopen beide al een tijd mee met de fractie, en hebben daardoor al kennis kunnen maken met de inhoud van het raadslidmaatschap. Ook Sybren van der Velde heeft vertrouwen in de nieuwe STIP’ers: “Ik heb erg genoten van de afgelopen jaren, zeker omdat ik zo dicht bij de veranderingen in de stad kon staan. We hebben dan ook veel bereikt, maar we zijn er nog lang niet. Het is mooi om te zien dat Rick en Ida dat nu al met zoveel enthousiasme oppakken.”

Ida de Boer is student bedrijfskunde op de Erasmus universiteit in Rotterdam: “Nu ik al een paar jaar in Delft woon heb ik al genoten van deze mooie stad. Afgelopen half jaar heb ik me in Detroit ingezet voor ‘the Motown Movement’ , een stichting die duurzame woningbouw beschikbaar probeert te maken voor iedereen. Hierin lag de focus op toepassingen die met elk budget uitgevoerd kunnen worden. Juist daar heb ik veel inspiratie uit gehaald, voor die mensen moeten wij er als gemeente ook zijn. Die ervaringen wil ik graag in Delft gebruiken om ook hier de stad eerlijker en duurzamer te maken.”

Rick van den Brink studeert Werktuigbouwkunde aan de TU Delft: “Ik sta nog steeds regelmatig versteld van de hoeveelheid initiatieven die ik tegen kom in Delft, nieuwe festivals zoals Knapsack, studentendreamteams die de grote uitdagingen van de wereld willen tackelen en inwoners die elkaar willen helpen hun woning te verduurzamen met het Platform Energietransitie Delft. Dat soort initiatieven wil ik graag tijdens mijn raadslidmaatschap ondersteunen en stimuleren.”

Deze wisselingen zijn uniek aan STIP. De wisselingen gaan gepaard met een intensief voortraject waarin dossierkennis en ervaring opgedaan worden.

Voor verdere vragen omtrent de wisseling binnen de fractie kunt u contact opnemen met Matthijs Gouwerok.