Daylam Dag en Jip Enthoven brengen de fractie nieuwe energie

19 november aanstaande worden Daylam Dag en Jip Enthoven geïnstalleerd als raadsleden namens STIP. Zij nemen het stokje over van fractievoorzitter Matthijs Gouwerok en Kim Bosch. Ida de Boer zal het fractievoorzitterschap overnemen. Met deze nieuwe fractieleden zal STIP met nieuwe energie aan de uitdagingen werken waar Delft momenteel voor staat.

Jip en Daylam Websitestukje foto

Daylam (links) en Jip (rechts) zijn er klaar voor om als raadslid aan de slag te gaan!

Nieuwe Energie

Jip en Daylam zijn dit jaar aan hun master aan de TU Delft begonnen. Ze lopen sinds de zomer mee als commissielid en hebben ontzettend veel zin om met een frisse blik bij te dragen aan de stad. Jip, 23 en student Technische Bestuurskunde, ziet dat er nog veel stappen gezet kunnen worden op het gebied van duurzaamheid, er zijn namelijk duurzaamheidsdoelen gesteld die als we zo doorgaan niet gehaald zullen worden. Ook wil ze zich inzetten voor een stad waarin iedereen kan meedoen en floreren, op zowel sociaal als cultureel gebied. Voor gesprekken over duurzaamheid of cultuur kan je Jip altijd bellen!

Daylam, 23, wil met zijn bouwkundige achtergrond opkomen voor de starter op de Delftse woningmarkt. Volgens hem is het erg zonde dat deze doelgroep moeilijk een woning kan vinden in Delft. Daarnaast ziet hij graag meer innovaties in de stad terug. Daarom gaat hij zich komende jaren inzetten om technieken die in Delft zijn ontwikkeld ook in Delft te realiseren, bijvoorbeeld op het gebied van klimaatadaptatie. Daylam is altijd te bereiken, mocht je vragen hebben over woningen of het toepassen van innovatieve technieken in de stad.

Matthijs en Kim Websitestukje foto Matthijs (links) en Kim (rechts) nemen afscheid van de STIP-fractie en gemeenteraad.

Waardering voor Matthijs en Kim

Matthijs en Kim hebben zich de afgelopen drie jaar hard gemaakt voor een aantal belangrijke zaken die STIP aan het hart gaan. We gaan hun inzet en ideeën daarom ook echt missen. Matthijs bracht als fractievoorzitter veel rust in de fractie en heeft een stempel op de stad gedrukt door onder andere de meerdere duurzaamheidsmoties welke door hem geïnitieerd en aangenomen zijn. Kim was altijd bedachtzaam en ontzettend sterk op het sociaal domein. De bijdragen van Matthijs en Kim zullen een blijvende indruk op de stad achterlaten en daar zijn we als fractie erg dankbaar voor.

Nieuwe fractievoorzitter

Ida de Boer zal de nieuwe fractievoorzitter worden. Naast haar huidige portefeuilles kijkt ze er naar uit om STIP ook op deze manier te vertegenwoordigen! Heb jij vragen of denk je dat we iets voor elkaar zouden kunnen betekenen? Bel gerust, Ida is altijd in voor een koffietje en hoort graag wat jij zou willen bereiken in Delft!

Het is bij STIP gebruikelijk om ook buiten verkiezingstijd van raadsleden te wisselen. De wisselingen zorgen voor een frisse wind en nieuwe energie binnen de fractie. Afgelopen maanden hebben Daylam en Jip zich ingezet als commissielid en zijn ze voorbereid om als raadslid aan de slag te gaan. Het doorwissel systeem zorgt ervoor dat de lokale politiek toegankelijk is voor jonge mensen. Op deze manier kunnen zij ook hun stem laten horen: essentieel in een stad met zoveel jongeren.