Klassenbezoeken: Kennismaking met de lokale Politiek

Vorige week waren de klassenbezoeken in de raadszaal van het stadhuis, een mooie manier voor leerlingen van de middelbare school en het middelbaar beroepsonderwijs om kennis te maken met de lokale politiek. Met STIP waren wij hier ook bij om de debatten te begeleiden en vragen te beantwoorden.

Klassenbezoeken: Kennismaking met de lokale Politiek

De leerlingen deden enthousiast mee en wisten met een korte voorbereidingstijd toch inhoudelijke debatten neer te zetten. Zo vroeg een sportstudent aandacht voor werkgelegenheid in de sport en waren de middelbare school leerlingen gefocust op evenementen en goede straten.

STIP vindt het belangrijk dat leerlingen al vroeg een beeld krijgen van de lokale politiek. Zo krijgen zij een goed beeld hoe de lokale overheid werkt en hoe zij daar ook zelf een rol in kunnen spelen

De klassenbezoeken worden georganiseerd door ProDemos en zijn onderdeel van het programma Klassenbezoek@Gemeentehuis. De leerlingen volgen een programma op het stadhuis waarbij ze uitleg krijgen over de werking van de lokale politiek en daarna door middel van een rollenspel zelf een raadsdebat ervaren. Zodat de leerlingen in de huid van een raadslid kunnen kruipen. Dit rollenspel werd afgesloten met een vragenronde waarbij de leerlingen al hun vragen kwijt konden aan de raadsleden. Raadsleden van verschillende partijen kwamen langs en deden actief mee, waaronder ook STIP.

Meer weten over STIP en de klassenbezoeken? Neem contact op met Kim Bosch.