Nieuwe energie binnen de STIP-fractie

Op donderdag 20 december zal de STIP-fractie van samenstelling veranderen. Marcel Harinck en Marnix Weiler zullen hun positie als commissielid verruilen voor het raadslidmaatschap. Zittend raadslid Matthijs Gouwerok zal het fractievoorzitterschap overnemen.

Nieuwe energie binnen de STIP-fractie

De nieuwe samenstelling, v.l.n.r. Marcel Harinck, Kim Bosch, Sybren van der Velde, Marnix Weiler, Twan de Nijs en Matthijs Gouwerok

Raadsleden Michelle Corten en Matthias Floor hebben zich ruim drie jaar ingezet in de Delftse gemeenteraad. Nu geven zij het stokje door aan de commissieleden Marcel Harinck en Marnix Weiler. Zij zullen met nieuwe energie de raadstaken oppakken.

Michelle Corten was al sinds 2014 actief bij STIP, waarvan de laatste jaren als raadslid en fractievoorzitter. "Ik heb kennis gemaakt met Delft op een manier die niet velen kunnen ervaren. Zo heb ik gesproken met vele inspirerende Delftenaren en bevlogen ondernemers. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn tijd als raadslid als buitengewoon en zeer leerzaam heb ervaren."

Ook Matthias Floor geeft na ruim drie jaar actief te zijn geweest bij de Delftse gemeenteraad het stokje door. "Ik heb me vol enthousiasme ingezet voor deze mooie stad. Dat zal ik blijven doen, maar op andere manieren. Ik kijk vol dankbaarheid terug op een mooie periode. Ik vond het een grote eer bij te mogen dragen aan onze prachtige stad."

MatthiasFloor_MichelleCorten.jpg

Matthias Floor en Michelle Corten

Deze wisselingen zijn uniek aan STIP. Elk jaar zetten twee van de zes STIP-raadsleden een jaar hun studie op pauze om zich fulltime op het raadswerk te kunnen storten. De wisselingen gaan gepaard met een intensief voortraject waarin dossierkennis en ervaring opgedaan worden.

Raadslid Matthijs Gouwerok zal het fractievoorzitterschap overnemen. "Na mij een jaar voor en achter de schermen voor een mooier Delft ingezet te hebben, voel ik mij vereerd het STIP-fractievoorzitterschap op me te nemen. Ik heb ontzettend veel zin in de aankomende jaren. Samen met de rest van de STIP-fractie zullen we met een nieuwe dynamiek en frisse blikken de STIP-visie enthousiast voort blijven zetten."

Met deze nieuwe samenstelling binnen de fractie zorgen we voor nieuwe ideeën en inzichten. Een onbevangen blik op langlopende dossiers voegt veel toe aan de discussie en besluitvorming.

Voor verdere vragen omtrent de wisseling binnen de fractie kunt u contact opnemen met Matthijs Gouwerok.