Speerpunten

STIP is een gemeenteraadspartij in Delft met een jonge, verfrissende visie op alles wat er in de stad speelt. Volgens STIP is kennis de kracht van Delft, en daarom staat de kenniseconomie en ondersteunen van ondernemers voor STIP centraal. STIP zet zich in voor een een levendige stad, waar altijd iets te doen is. Een stad die niet wordt tegengehouden door overbodige regels en waar duurzaamheid over slimme duurzaamheid gaat.

STIP regelt het.

1. Economische groei door innovatie

De technische kennis in Delft biedt economisch een enorme kans. STIP ziet de kenniseconomie als dé manier om banen te creëren op alle niveaus. Zo laten we bedrijven starten in YES!Delft, zorgen we dat die kunnen doorgroeien en halen we technologische bedrijven naar Delft.

2. Levendige cultuur

Cultuur maakt Delft levendig en zorgt ervoor dat er wat te beleven is. Toon de prachtige Delftse historie, en vul die aan met evenementen, feesten en festivals. Durf daarvoor af en toe wat regels los te laten en stimuleer grensverleggende en innovatieve initiatieven.

3. Fietsstad en slimme duurzaamheid

Technologie is de sleutel tot duurzaamheid. STIP zet in op grote projecten: de Spoorzone aansluiten op geothermie, grootscheeps zonnepanelen stimuleren en de toekomst dichterbij halen in de Green Village. Fietsen zijn daarnaast hét vervoersmiddel van Delft; voldoende stallingen in de stad en bij het station zijn dus essentieel.

4. Passende zorg

STIP gaat uit van wat mensen kunnen. Met elk individu bekijken we wat er echt nodig is. Samen met hun omgeving zorgen we dat iedereen in Delft de zorg krijgt die nodig is. De gemeente krijgt veel extra taken van het Rijk, waarbij maatwerk wat betreft STIP de oplossing is.

5. Geen overbodige regels

Om een veilig Delft te creëren moeten er prioriteiten worden gesteld. STIP zet de politie- en handhavingscapaciteit dus in waar het echt nodig is. Het drinken van een roseetje in je voortuin moet wat STIP betreft gewoon kunnen.