Twan de Nijs

Mijn naam is Twan de Nijs en sinds 2013 woon en studeer ik in Delft. Naast mijn opleiding tot werktuigbouwkundige ben ik lid geworden bij Virgiel en heb ik me ingezet voor IAESTE, een internationale studentenorganisatie die technische stages uitwisselt over de hele wereld. Ook kwam ik al snel in aanraking met STIP en de Delftse politiek, waardoor ik meer inzicht kon krijgen over de stad waar ik was komen wonen.

Naast dat inzicht over de mogelijkheden in de politiek wil ik me nu ook gaan inzetten voor Delft, waarbij ik kansen zie voor versterking van verbindingen in de stad. In Delftse proeftuinen kunnen de innovatieve ideeën van ondernemers en onderzoekers van de universiteit goed uitgeprobeerd worden. Veel vrijwilligersorganisaties en culturele platforms weten elkaar steeds beter te vinden, ondersteuning hierbij zal de impact van beiden vergroten. Daarbij is ruimte voor nieuwe initiatieven ook van groot belang.

Na het afronden van mijn middelbare schoolopleiding in Parijs was er maar een universiteit waar ik heen wilde, de TU Delft. Dit werd bij aankomst alleen maar versterkt door de mooie stad waarin ik terecht kwam, ik voelde me meteen thuis. Een welkom wat ik iedereen die hier wil komen wonen, werken of studeren van harte gun. Daarom zou ik graag een steentje willen bijdragen en hoop ik tijdens mijn STIP-tijd een verschil te kunnen maken voor deze stad.