Sybren van der Velde

Ik ben Sybren van der Velde, in 2013 ben ik naar Delft gekomen om hier Bouwkunde te studeren. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in het zuidoosten van Friesland. Na mijn middelbare school heb ik als tussenjaar vijf maanden door Azië gereisd. Eenmaal in Delft aangekomen ben ik lid geworden bij studentenvereniging Sint Jansbrug. Hier heb ik verschillende commissies gedaan en drink ik nog graag een biertje.

In mijn eerste jaar ben ik meteen in aanraking gekomen met STIP. Ik wilde me graag maatschappelijk inzetten en op deze manier kon ik daadwerkelijk iets bijdragen aan Delft. Naarmate ik langer in Delft woon ben ik onze stad steeds mooier gaan vinden. Ik bewonder nog regelmatig de mooie gebouwen in het monumentale centrum of de innovaties die worden gedaan door de TU en ander kennisinstellingen.

Door mijn studie bouwkunde heb ik natuurlijk een interesse voor de gebouwen en openbare ruimte van Delft. Maar juist de mensen die er rondlopen maken de stad. In Delft zijn er zoveel mooie initiatieven die de stad levendig maken. Ik wil me inzetten voor deze initiatieven, zodat de stad ook echt gaat leven. Om Delft tot een stad te maken waar alle inwoners zich thuis kunnen voelen.


Geschreven artikelen