Ruben Schippers - Oud-Raadslid

Vier jaar geleden stond ik voor het eerst in Delft op de Binnenwatersloot. Met al mijn bagage op de plek waar de Waterslootse Poort zich ongeveer bevond. Heel even was ik verrast. De grachten, oude huizen en natuurlijke de scheve 'Oude Jan' riepen een sfeer op die in contrast stond met mijn beeld van Delft als kennis-en techniekstad. Het was mijn eerste kennismaking met de stad Delft, en eigenlijk de Delftse identiteit, die inmiddels een plek in mijn hart heeft verworven.

Techniek en historie zijn inherent met onze stad verweven en vullen elkaar aan. Een toerist die aanvankelijk naar onze stad komt voor het Delfts Blauw, vindt wellicht de TU Delft een geschikte opleidingsplek voor zijn zoon of dochter. Andersom wil de internationale student dat zijn familie hem, na 3 jaar studeren in Delft, ook eens komt opzoeken. Een dagje uit met een rondvaarttocht kan dan natuurlijk niet ontbreken. Misschien gaat die student na zijn studie zelfs aan de slag bij TNO, DSM of start hij zijn eigen bedrijf met hulp van YES!Delft.

Ik studeer Technische Natuurkunde aan de TU. De nieuwsgierigheid en gedrevenheid om te weten hoe iets in elkaar steekt zit er bij mij wel in. Niet toevallig houden de kansen en uitdagingen van Delft mij bezig en inspireren mij om verder te kijken. Inzichten en kennis opgedaan uit ervaring, studie en contacten wil ik als commissielid voor STIP inzetten om hiermee aan de slag te gaan.

In de binnenstad van Delft kan ik erg genieten van een biertje in een van de vele kroegjes en cafés, met als favoriet de Doerak. Maar ik wil ook wat kunnen doen in de stad. Daarom zie ik graag dat culturele initiatieven en evenementen de binnenstad levendig en aantrekkelijk blijven maken. Niet alleen voor het vermaak, maar ook gewoon om eens Delftenaren te ontmoeten die ik anders alleen voorbij fiets. Om bijvoorbeeld eens ideeën uit te wisselen over Delft leefbaarder en duurzamer kan worden.

Met een bezuinigingstaakstelling van tientallen miljoenen staat Delft nog steeds voor een zeer grote uitdaging.

STIP blijft zich inzetten voor een economisch beleid gericht op kennis, techniek en innovatie om de economie sterk te houden. Dat dit hand in hand gaat met werken aan een duurzamer klimaat is voor STIP een essentiële voorwaarde.