Maarten Buskermolen — Oud-Raadslid

Hoi! Ik ben Maarten Buskermolen, een geboren en getogen Aalsmeerder. In 2007 ben ik in Delft Technische Natuurkunde gaan studeren. Ook ben ik in 2007 lid geworden bij Virgiel en het studentenleven ingedoken. Nu ben ik een paar jaar verder, actief geweest bij mijn studievereniging en heb ik geroeid bij Laga. Inmiddels ben ik afgestudeerd op 'Applied Physics'.

In mijn derde jaar ben ik via via in contact gekomen met STIP en heb ik mij verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Ik heb altijd veel interesse gehad in de politiek en STIP leek me een mooie kans om me in te zetten voor de stad Delft bij deze unieke partij.

Delft is voor mij vooral een gastvrije stad die mij bij aankomst hartelijk verwelkomde en waar ik met veel plezier woon en leef. Delft is ook de stad van innovatie en van kennis met de Technische Universiteit als boegbeeld hiervan. Dit geeft Delft een bevoorrechte positie waar de stad gebruik van moet maken en waar veel kansen liggen.

Veel mensen vragen mij wat STIP voor partij is, links of rechts, conservatief of liberaal. Ik antwoord dan altijd dat STIP een lokale partij is die zich niet op elk onderwerp hoeft te verantwoorden tegenover de ideologie van zijn Haagse grote broer.

STIP'ers bekijken een probleem altijd pragmatisch. "Wat is de beste oplossing?" Daarom is STIP niet in een hokje te plaatsen. STIP'ers zijn studenten die hun pas opgedane kennis uit hun studie proberen toe te passen in de stad Delft. En natuurlijk heeft STIP wel een visie: Gebruik de kennis en techniek die wordt ontwikkeld op de TU Delft om de stad mooier en beter te maken.