Gennadij Kreukniet — Raadslid

Mijn naam is Gennadij Kreukniet en ik kwam in 2009 in Delft wonen, waarna ik me er snel thuis voelde. Voordat ik naar Delft verhuisde, woonde ik een jaar in Johannesburg (Zuid Afrika) en 3 jaar in Shanghai (China) waar ik veel heb geleerd over verschillende culturen. Ik zag Delft als een kleine stad vol historie en kennis, en ik wilde er graag onderdeel van uitmaken. In mijn eerste jaar ben ik begonnen met Bouwkunde, maar ben na een jaar overgegaan naar Technische Bestuurskunde. Ook ben ik lid bij de studentenvereniging Virgiel en woon ik in een studentenhuis op de Julianalaan.

In mijn eerste jaar in Delft leerde ik meteen STIP kennen: een partij met creatieve innovatieve ideeën. En ik leerde over geweldige initiatieven in Delft als Lijm & Cultuur, YES!Delft en Bacinol 2. Verder merkte ik dat vele van mijn studiegenoten geen woning konden vinden in Delft, en het wonen op kamers zie ik als integraal deel van iemands studententijd. STIP is op dit gebied zeer actief en ook ik wil me daarvoor inzetten. De ervaringen die ik heb opgedaan in het buitenland en binnen mijn studie wil ik graag inzetten als raadslid voor STIP, en voor Delft.

Delft heeft veel te bieden; een levendige binnenstad, een groot cultureel aanbod, en een hoogwaardige universiteit. 

Deze dingen gecombineerd zorgen voor creatieve initiatieven en maken van Delft een aantrekkelijke stad om in te wonen, te werken en om te bezoeken. Maar Delft is een kleine stad met veel ambitie tussen twee grote broers, er moet dus ook gekeken worden naar een goede samenwerking waarbij Delft haar beste kant kan laten zien en alle ambities waar kan maken.