Dorris Derksen - Oud-Raadslid

Dorris was fractievoorzitter voor de partij van januari 2015 tot en met december 2016.

Ik ben Dorris Derksen: sinds 2010 student bouwkunde aan de TU. Naast mijn studie heb ik verschillende commissies gedaan bij studentenhockeyvereniging Scoop. In mijn vierde studiejaar kwam ik met STIP in aanraking. Daar zag ik hoe ik veel bij zou kunnen dragen aan de stad die mij met open armen ontvangen heeft. Debatten over belangrijke onderwerpen die bepalen hoe de stad eruit komt te zien, dat is wat mij in STIP en in de gemeenteraad aanspreekt.

Als student bouwkunde houd ik erg van onze mooie oude gebouwen, zij zijn de trots van de stad. De stad wordt echter gevormd door de mensen die er wonen, die er leven, die er plezier maken. Zij moeten allemaal kunnen genieten van deze mooie stad en zich er thuis kunnen voelen. Dat betekent zowel dat er een podium moet zijn voor evenementen voor heel Delft en daarbuiten, als dat er voorzieningen zijn voor toeristen en ruimte voor bewoners.

Inmiddels ben ik mij binnen mijn studie aan het specialiseren in hergebruik en maatschappelijke opgaven. Door mijn studie kan ik het oude op waarde schatten, zonder bang te zijn voor vernieuwing waar dit gewenst is. Dit is een thema waarvoor ik me inzet in Delft.