Annemieke Pannenkoek - Oud-Raadslid

Ik ben Annemieke Pannekoek. Ik ben in 1989 geboren in het Noord Babantse Oss. Hier is ook mijn interesse voor politiek ontstaan. Op mijn 18e ben ik, na het behalen van mijn VWO diploma, naar Delft verhuisd om Elektrotechniek te studeren aan de TU-Delft. Vanaf de eerste dag heb ik mij als een vis in het water gevoeld in mijn nieuwe thuishaven.

Ik ben direct actief geworden bij mijn studievereniging waar ik ook verschillende commissies heb gedaan, waaronder het eerste jaarsweekend. In mei van mijn 2e jaar kwam STIP op mijn pad. Er was direct een klik en zodoende werd ik gevraagd als partijbestuur waar ik in de rol van campagneleider heb toegewerkt naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Met succes want STIP behaalde dat jaar 3 zetels! Omdat ik naast bestuur ook verkiesbaar was, werd ik in november 2010 geïnstalleerd als commissielid en een jaar later als raadslid. De functie van raadslid heb ik 1 jaar lang bekleed, waarna ik geheel in lijn met de STIP-traditie het stokje op 8 november 2012 heb doorgegeven en zelf weer commissielid ben geworden.

Sterke punten van STIP vind ik: Het gebruik van de enorme schat aan kennis die er in Delft is. Zo wordt er steeds meer samen gewerkt tussen het Reinier de Graaf Gasthuis en de TU-Delft. Daarnaast zet STIP zich in om van Delft een nog aantrekkelijkere stad te maken. Door onder andere een goed cultuurbeleid, een overvol Technolopis en inzet op starterswoningen.

Verder spreekt ook de werkwijze van STIP me aan. De gemiddelde STIP'per heeft net als ik een opleidingstraject van 2 à 3 jaar voordat hij/zij in de raad gaat. Wanneer dat gebeurt, stoppen deze STIP'pers een jaar lang met studeren en zetten zij zich volledig in voor Delft. Dat houdt bijvoorbeeld in dat wij voor dossiers de tijd nemen die ze verdienen.