• Coalitieakkoord 2018 - 2022

  Vanavond werd het coalitieakkoord besproken met de gemeenteraad. Elke partij gaf een algemene beschouwing op dit akkoord. Lees hieronder de beschouwing van STIP.

 • Coalitieakkoord: De toekomst in uitvoering

  Na de verkiezingen van 21 maart is STIP uiteraard doorgegaan. De afgelopen weken hebben we onderhandeld met andere partijen over de te vormen coalitie, en het coalitieakkoord. Het coalitieakkoord, dat wij hebben gesloten met GroenLinks, D66, PvdA en VVD heeft als titel: "De toekomst in uitvoering". Wij vertellen alvast een aantal hoogtepunten.

 • Delft op plek 5 in ranglijst cultuursteden

  Vandaag is de atlas voor gemeenten gepresenteerd met daarin verschillende ranglijsten van de 50 grootste Nederlandse gemeenten.Het thema van de atlas is cultuur, en in die ranglijst staat Delft op de 5e plek!

 • Coffeeshops moeten niet de dupe zijn van geweld

  Na twee gewelddadige incidenten in korte tijd is Delft flink geschrokken. Coffeeshops The Game en The Future zijn met oog op veiligheidsoverwegingen en het lopend politieonderzoek voor onbepaalde tijd gesloten. Wat STIP betreft staat de veiligheid van onze inwoners voorop. Maar naar aanleiding van de sluiting hebben we nog wel wat vragen.

 • Een open deur naar betere schuldhulpverlening

  In januari van dit jaar kwam de Nationale ombudsman met een rapport over het verbeteren van schuldhulpverlening. Daaruit kwamen vier aanbevelingen naar voren, waarvan STIP heeft gevraagd hoe we deze in Delft (gaan) toepassen.

 • Informateurs komen met advies voor coalitie Delft

  De fracties van GroenLinks, STIP, D66, VVD en PvdA gaan met elkaar in gesprek over het vormen van een coalitie voor Delft. De fracties hebben dit besloten op basis van het advies dat informateurs Wim Bot en Pieter Guldemond op 19 april hebben uitgebracht.

 • Tweede ronde in verkenning coalitie Delft

  De fracties van GroenLinks, STIP en D66 hebben besloten om samen twee nieuwe informateurs opdracht te geven voor een tweede ronde in de verkenning op weg naar een nieuwe coalitie voor Delft. Een volgende informatieronde is nodig om mogelijke samenwerkingen nader te verkennen.

 • STIP raadsleden geïnstalleerd

  Gisteravond zijn alle raadsleden die zijn verkozen tijdens de verkiezingen vorig week geïnstalleerd. Dit betekende voor STIP dat naast de 4 bekende raadsleden ook twee nieuwe gezichten werden geïnstalleerd.

 • Bas Vollebregt kandidaat-wethouder voor STIP

  Na de sensationele uitslag van de verkiezingen vorige week waarin STIP wederom is verkozen tot 2e partij van Delft en dit keer 6 zetels wist te behalen presenteert de partij nu haar kandidaat-wethouder: Bas Vollebregt.

 • STIP wil dat Delft fietsstad nr. 1 wordt

  De fiets is hét vervoersmiddel van Delft, binnen onze compacte stad is het één van de meest effectieve en gezonde manieren om jezelf te verplaatsen. Dit moeten we dan ook stimuleren en faciliteren in onze stad, maar dat loopt nu nog spaak. Want waar parkeer je je fiets? Hieronder de punten die STIP de komende periode wil aanpakken.

 • STIP is een partij voor iedereen

  Iedereen die voor STIP in de gemeenteraad zit is nog student, daardoor krijgen we vaak de vraag wat STIP doet voor niet-studenten. De lokale politiek gaat namelijk over heel veel dingen die in Delft gebeuren. Hebben studenten dan ook wat te zeggen over zorg en economie? Jazeker! Hieronder leggen we uit waarom het belangrijk is dat studenten ook mee mogen praten over deze onderwerpen.

 • English in Municipal Elections

  In the Municipal Elections of March 21st many non-Dutch citizens are allowed to cast their vote. Yet city communication is only in Dutch. STIP asked questions.

 • Tweerichtingsfietspad Havenstraat

  Het is een bekend probleem. Wanneer je vanaf het station of de stad naar de Hugo de Grootstraat fietst zullen velen de Havenstraat pakken. De legale route is zo'n 125 meter om, waardoor de meeste fietsers tegen het verkeer in fietsten. Het resultaat is een frustrerende en onveilige verkeerssituatie voor zowel fietser als automobilist. Dit kan beter, dacht STIP, en zo ligt er een nieuw plan op tafel!

 • Wat levert de universiteit op voor Delft?

  STIP is in 1993 onder andere opgericht om de relatie tussen de gemeente en de TU Delft te verbeteren. De begroting van de TU Delft overstijgt die van de gemeente, maar zorgt dat ook voor voordelen in de rest van de stad? Dat laatste is nu onderzocht en de conclusie: De TU Delft is goud waard!

 • STIP presenteert verkiezingsprogramma en lijst

  Sinds 1993 zorgt STIP al voor nieuwe energie in de gemeenteraad. Daarom hebben we weer een hoop frisse plannen, die gebundeld zijn in het verkiezingsprogramma. Speerpunten uit het programma zijn duurzaamheid, het gebruik van Delftse kennis, een bruisende stad, goede zorg en het worden van dé fietsstad van Nederland.

 • Hoe staat het met de Individuele studietoeslag?

  Ooit van gehoord: De individuele studietoeslag? STIP vroeg hier meerdere keren aandacht voor, omdat we door dit steuntje in de rug voor studenten met een beperking de drempel om te gaan studeren verlagen. Hier een update!