• Fietsfiles door verkeerslichten bij de campus

  Deze maand verandert er veel bij twee van de drukste fietsverkeerpunten rond de campus. STIP is zeer kritisch tegenover de plannen, want de grote stroom fietsers veranderd in een stilstaande file, dat terwijl we in het coalitieakkoord juist fietsen willen stimuleren.

 • Welkom in Delft lichting 2018!

  De OntvangstWeek 2018 is in volle gang! Deze week verwelkomt Delft weer duizenden nieuwe studenten. In de OWee komen deze nieuwe Delftenaren alles te weten over de TU Delft en de hogescholen, het studentenleven en onze stad.

 • Plannen voor museum Prinsenhof

  Het gebouw waar het museum Prinsenhof in zit is toe aan een renovatie. Voor de renovatie is een visie opgesteld door Merk X architecten, zodat het gebouw weer voldoet aan de eisen van deze tijd en het museum goede exposities kan blijven houden. Op dit moment is er onduidelijkheid ontstaan over het verloop van deze plannen, daarom proberen we hieronder wat feiten op een rij te zetten.

 • Tokkelen op het terras

  Gisteravond debatteerde de gemeenteraad in de commissie over de geluidsregels bij kleine (incidentele) evenementen in Delft door (horeca)ondernemers. Sinds een half jaar is er namelijk een regeling waarbij je deze evenementen ook buiten kan organiseren zonder vergunning aan te vragen, maar er wordt nu ook meer gehandhaafd op deze festiviteiten.

 • Coalitieakkoord 2018 - 2022

  Vanavond werd het coalitieakkoord besproken met de gemeenteraad. Elke partij gaf een algemene beschouwing op dit akkoord. Lees hieronder de beschouwing van STIP.

 • Coalitieakkoord: De toekomst in uitvoering

  Na de verkiezingen van 21 maart is STIP uiteraard doorgegaan. De afgelopen weken hebben we onderhandeld met andere partijen over de te vormen coalitie, en het coalitieakkoord. Het coalitieakkoord, dat wij hebben gesloten met GroenLinks, D66, PvdA en VVD heeft als titel: "De toekomst in uitvoering". Wij vertellen alvast een aantal hoogtepunten.

 • Delft op plek 5 in ranglijst cultuursteden

  Vandaag is de atlas voor gemeenten gepresenteerd met daarin verschillende ranglijsten van de 50 grootste Nederlandse gemeenten.Het thema van de atlas is cultuur, en in die ranglijst staat Delft op de 5e plek!

 • Coffeeshops moeten niet de dupe zijn van geweld

  Na twee gewelddadige incidenten in korte tijd is Delft flink geschrokken. Coffeeshops The Game en The Future zijn met oog op veiligheidsoverwegingen en het lopend politieonderzoek voor onbepaalde tijd gesloten. Wat STIP betreft staat de veiligheid van onze inwoners voorop. Maar naar aanleiding van de sluiting hebben we nog wel wat vragen.

 • Een open deur naar betere schuldhulpverlening

  In januari van dit jaar kwam de Nationale ombudsman met een rapport over het verbeteren van schuldhulpverlening. Daaruit kwamen vier aanbevelingen naar voren, waarvan STIP heeft gevraagd hoe we deze in Delft (gaan) toepassen.

 • Informateurs komen met advies voor coalitie Delft

  De fracties van GroenLinks, STIP, D66, VVD en PvdA gaan met elkaar in gesprek over het vormen van een coalitie voor Delft. De fracties hebben dit besloten op basis van het advies dat informateurs Wim Bot en Pieter Guldemond op 19 april hebben uitgebracht.

 • Tweede ronde in verkenning coalitie Delft

  De fracties van GroenLinks, STIP en D66 hebben besloten om samen twee nieuwe informateurs opdracht te geven voor een tweede ronde in de verkenning op weg naar een nieuwe coalitie voor Delft. Een volgende informatieronde is nodig om mogelijke samenwerkingen nader te verkennen.

 • STIP raadsleden geïnstalleerd

  Gisteravond zijn alle raadsleden die zijn verkozen tijdens de verkiezingen vorig week geïnstalleerd. Dit betekende voor STIP dat naast de 4 bekende raadsleden ook twee nieuwe gezichten werden geïnstalleerd.

 • Bas Vollebregt kandidaat-wethouder voor STIP

  Na de sensationele uitslag van de verkiezingen vorige week waarin STIP wederom is verkozen tot 2e partij van Delft en dit keer 6 zetels wist te behalen presenteert de partij nu haar kandidaat-wethouder: Bas Vollebregt.

 • STIP wil dat Delft fietsstad nr. 1 wordt

  De fiets is hét vervoersmiddel van Delft, binnen onze compacte stad is het één van de meest effectieve en gezonde manieren om jezelf te verplaatsen. Dit moeten we dan ook stimuleren en faciliteren in onze stad, maar dat loopt nu nog spaak. Want waar parkeer je je fiets? Hieronder de punten die STIP de komende periode wil aanpakken.

 • STIP is een partij voor iedereen

  Iedereen die voor STIP in de gemeenteraad zit is nog student, daardoor krijgen we vaak de vraag wat STIP doet voor niet-studenten. De lokale politiek gaat namelijk over heel veel dingen die in Delft gebeuren. Hebben studenten dan ook wat te zeggen over zorg en economie? Jazeker! Hieronder leggen we uit waarom het belangrijk is dat studenten ook mee mogen praten over deze onderwerpen.

 • English in Municipal Elections

  In the Municipal Elections of March 21st many non-Dutch citizens are allowed to cast their vote. Yet city communication is only in Dutch. STIP asked questions.